Zeleninový salát s majonézovou zálivkou

28. Květen 2018

Rozhodli jste se udělat něco pro svou postavu a nejen pro ni, ale i pro svoje zdraví a jíte teď více salátů? Zeleninové saláty jsou pro mnohé symbolem diety. Abyste nějakou dobu vydrželi pouze o salátu, je potřeba ho doplnit tuky. V tomto případě se přikláním k majolce, různým semínkům a bílkoviny doplňte vejci. Tento salát si můžete nachystat i do práce, buď do sklenice nebo krabičky s tím, že postupně budete vrstvit zeleninu, nakonec přidáte vejce a zálivku. O tu jde především. Dodá salátu chuť a energii.

Suroviny

  • listy salátu (špenát, římský salát, rukola.....)
  • jablko
  • okurka
  • hrášek
  • ředkvičky
  • cibule
  • rajčata
  • jarní cibulka
  • kopr
  • petrželová nať
  • spoustu jiné sezónní zeleniny

Zálivka

  • 2/3 zakysané smetany
  • 1/3 majolky Boneco
  • 1 PL hořčice
  • česnek
  • vejce vařené
  • sůl
  • pepř

Postup

Suroviny na zálivku smícháme dohromady, vejce nastrouháme na jemno a nakonec vmícháme do zálivky. Dochutíme solí a pepřem a smícháme se salátem. Jezte vždy čerstvé.

Talíř Bellarose.

3
0 komentářů
Pošli
recept
Přidat do
kuchařky