
Zeleninový salát s majonézovou zálivkou |
28. Květen 2018 |
Rozhodli jste se udělat něco pro svou postavu a nejen pro ni, ale i pro svoje zdraví a jíte teď více salátů? Zeleninové saláty jsou pro mnohé symbolem diety. Abyste nějakou dobu vydrželi pouze o salátu, je potřeba ho doplnit tuky. V tomto případě se přikláním k majolce, různým semínkům a bílkoviny doplňte vejci. Tento salát si můžete nachystat i do práce, buď do sklenice nebo krabičky s tím, že postupně budete vrstvit zeleninu, nakonec přidáte vejce a zálivku. O tu jde především. Dodá salátu chuť a energii.
Suroviny
- listy salátu (špenát, římský salát, rukola.....)
- jablko
- okurka
- hrášek
- ředkvičky
- cibule
- rajčata
- jarní cibulka
- kopr
- petrželová nať
- spoustu jiné sezónní zeleniny
Zálivka
Postup
Suroviny na zálivku smícháme dohromady, vejce nastrouháme na jemno a nakonec vmícháme do zálivky. Dochutíme solí a pepřem a smícháme se salátem. Jezte vždy čerstvé.
Talíř Bellarose.
5
0 komentářů
Pošli
recept
recept
Přidat do
kuchařky
kuchařky