Zapečená květáková rýže

4. Leden 2018

Když nechcete trávit v kuchyni spoustu času, ale chcete uvařit chutně a zdravě, zde máte přesně takový recept. Nemám ráda zdlouhavé přípravy u vaření a už vůbec ne velké množství surovin v jednom receptu. I v letošním roce budu vymýšlet, vařit, péct jídla jednoduchá, ale přitom výživná a taková, která vás dostatečně zasytí tak, abyste nemuseli jíst každých pár hodin. Příprava tohoto květáku je rychlá, stačí už jen zapéct v troubě a slavíte úspěch. Květák se dá připravit na všechny způsoby, od polévky přes hlavní jídlo až po přílohu a je oblíbený nejen u vegetariánů. Nebojte se použít více tuků, díky nim vás jídlo na dlouho zasytí. 

Suroviny

  • květák středně velký
  • vejce 4 ks
  • mozzarela 250 g
  • česnek podle chuti
  • rajčata sušená, v oleji
  • sůl
  • pepř
  • máslo
  • smetana ke šlehání cca 100 ml
  • šalvěj (nemusí být)
  • olivy
  • parmezán

Postup

Květák rozebraný na růžičky rozmixuji na rýži. Zvlášť rozmixuji vejce, mozzarelu, česnek, sušená rajčata, šlehačku. Dosolím, opepřím, popř. přidám čerstvou šalvěj, nebo nějaké bylinky a smíchám s květákovou rýží. Směs vliji do vymazaného pekáčku, pokladu plátky másla a olivami. Peču asi 3/4 hodiny. Přílohu jsem zvolila salát caesar. Pecka to byla! Servírujte posypané parmezánem.

Talíř od Bella rose.

0
0 komentářů
Pošli
recept
Přidat do
kuchařky