
Tuňákové karbanátky |
21. Červen 2017 |
Co si vzít s sebou na cesty a co si vzít na oběd do práce? Myslím, že tyto karbanátky vyřeší obě situace. Netřeba k nim dávat žádnou přílohu, stačí pouze dip, nebo zeleninový salát. Do karbanátků jsem dala uvařenou pohanku lámanku, která je dobrým a hlavně zdravým pojidlem a karbanátky díky ní drží tvar a nerozpadávají se. Hlavní složkou jsou tuňákové kousky v rostlinném oleji, které jsou bohaté na bílkoviny. Protože je tuňák už sterilovaný, není potřeba ho tepelně dlouho upravovat a smažení karbanátků trvá opravdu jen krátce. Na smažení používám rýžový olej, který je jedním ze zdraví prospěšných olejů a má vysoký bod zakouření, tudíž se přepaluje až při vysokých teplotách a na smažení je velmi vhodný. Zkuste se inspirovat tímto receptem a připravte si skvělé karbanátky.
Suroviny
- tuňák sterilovaný 300 g
- pohanka lámanka 150 g
- vejce 2 ks
- mouka rýžová cca 2-3 PL
- hořčice dijonská 1 ČL
- česnek dle chuti
- cibulka zelená jarní i s natí
- kurkuma špetka
- droždí lahůdkové 1 PL
- sůl
- pepř
- strouhanka kukuřičná na obalení
- olej rýžový na smažení
Postup
Uvařím si podle návodu pohanku lámanku. Vznikne kaše, kterou nechám trochu vychladnou a postupně do ní přidám ostatní suroviny, zamíchám a tvořím malé bochánky, které pak obalím v kukuřičné mouce a smažím. Rychlý a jednoduchý oběd. Přílohou může být bramborová kaše, nadstavená celerem nebo dýní hokkaido.
Servírováno na misce z Bella rose.
recept
kuchařky