Tuňákové karbanátky

21. Červen 2017

Co si vzít s sebou na cesty a co si vzít na oběd do práce? Myslím, že tyto karbanátky vyřeší obě situace. Netřeba k nim dávat žádnou přílohu, stačí pouze dip, nebo zeleninový salát. Do karbanátků jsem dala uvařenou pohanku lámanku, která je dobrým a hlavně zdravým pojidlem a karbanátky díky ní drží tvar a nerozpadávají se. Hlavní složkou jsou tuňákové kousky v rostlinném oleji, které jsou bohaté na bílkoviny. Protože je tuňák už sterilovaný, není potřeba ho tepelně dlouho upravovat a smažení karbanátků trvá opravdu jen krátce. Na smažení používám rýžový olej, který je jedním ze zdraví prospěšných olejů a má vysoký bod zakouření, tudíž se přepaluje až při vysokých teplotách a na smažení je velmi vhodný. Zkuste se inspirovat tímto receptem a připravte si skvělé karbanátky.

Suroviny

  • tuňák sterilovaný 300 g
  • pohanka lámanka 150 g
  • vejce 2 ks
  • mouka rýžová cca 2-3 PL
  • hořčice dijonská 1 ČL
  • česnek dle chuti
  • cibulka zelená jarní i s natí
  • kurkuma špetka
  • droždí lahůdkové 1 PL
  • sůl
  • pepř
  • strouhanka kukuřičná na obalení
  • olej rýžový na smažení

Postup

Uvařím si podle návodu pohanku lámanku. Vznikne kaše, kterou nechám trochu vychladnou a postupně do ní přidám ostatní suroviny, zamíchám a tvořím malé bochánky, které pak obalím v kukuřičné mouce a smažím. Rychlý a jednoduchý oběd. Přílohou může být bramborová kaše, nadstavená celerem nebo dýní hokkaido.

Servírováno na misce z Bella rose.

4
0 komentářů
Pošli
recept
Přidat do
kuchařky