Syrovátkový dezert

12. Listopad 2015

Chtěla jsem upéct něco sladkého, zdravého, ale bez cukru a jiných sladidel. Když jsem ochutnala syrovátkový sýr, připadal mně spíš sladký, než slaný. Jako dezert po obědě byl výtečný. Ale co tak zkusit ho úplně na sladko. A čím přisladit? No přece jablky. Dezert je velice šťavnatý a pokud by vám připadal málo sladký, můžete si ho pocukrovat, nebo polít čokoládou, to už pravda nebude bez cukru. Já jsem ho posypala sušenými švestkami.

Suroviny

  • syrovátkový sýr /zakoupen v Lídlu/ na způsob italského 220g
  • jablko 4 ks
  • vejce 2 ks

Postup

Do misky nastrouháme na středním struhadle celý sýr a jablka. Zvlášť ušleháme vejce. Pak vše spojíme. Papírové košíčky na muffiny vložíme do téže formy na 12 ks a naplníme. Pečeme na 175°C cca 25 min.

3
0 komentářů
Pošli
recept
Přidat do
kuchařky