Švestková nutela

24. Srpen 2018

Sezóna švestek vrcholí a já konečně přicházím s receptem na švestkovou nutelu. Švestky jsou nedílnou součástí české kuchyně, jsou velmi chutné, zdravé a obsahují vysoký podíl vlákniny. Letošní úroda švestek se vydařila. A tak pokud už nevíte co s nimi, a chcete vyzkoušet něco jiného než klasická povidla a nebo kynuté knedlíky, vyzkoušejte tuto zdravou variantu švestkové nutely. Pojďte si ještě více oblíbit toto modrofialové ovoce!

Suroviny

  • švestky sladké 2 kg
  • datle 400 g
  • čokoláda 150 g (min 70%)
  • kakao 100 g
  • špetka soli

Postup

Vypeckované švestky rozmixuji, rozvařím a odstavím. Datle bez pecek vložím do rozvaru a nechám několik hodin odstát dokud nezměknou. Pak vše opět rozmixuji. Vařím za neustálého míchání až se voda ze švestek odpaří a masa zhoustne. Přisypu kakao a nalámanou čokoládu. Opět chvilku povařím. Plním do horkých skleniček, podobně jako džem.

2
0 komentářů
Pošli
recept
Přidat do
kuchařky