
Snídaně s ovesnou kaší |
16. Prosinec 2016 |
Máte rádi ovesnou kaši? Já už si bez ní vůbec nedokáži představit start do nového dne. Takže to, co dělá moje ráno příjemným, je právě ovesná kaše. A ještě když si ji naservíruji do krásné misky od arki, což je severský design, který budete milovat, tak se den stane ještě lepším. Přece o to jde, aby každý den byl krásný a také zdravý. Je lepší, když ovesné vločky před vařením necháte nějakou dobu namočené ve studené tekutině, zbavíte je tak škrobovité příchuti. Proto vločky večer namočím do osolené vody a ráno už jen uvařím kaši, kterou ochutím sezónním ovocem, máslem a mírně přisladím. To je už na každém z vás, čemu dáte přednost. Tentokrát jsem uvařenou kaši dochutila mandlovým máslem od šufánka, carobem, mandlemi a medem. Sacharidy v ovesných vločkách jsou poměrně složité, takže tělu bude trvat celé dopoledne, než je rozloží na jednoduché cukry, a ty pak dodají energii po mnoho hodin bez pocitu hladu.
Suroviny
- vločky ovesné 1 šálek
- voda nebo jakékoli mléko 2 šálky (podle potřeby, jak máte rádi hustou kaši)
- mandlové máslo 3 ČL
- med nebo jiné sladidlo 2 ČL
- carob 2 PL
- sůl himalájská
Postup
Namočené vločky uvařím ve vodě, přimíchám mandlové máslo, carob, osladím a přidám ovoce. Je to rychlejší než si namazat rohlík s máslem!
Nafoceno ve spolupráci s www.arki.cz
recept
kuchařky