Snídaně s ovesnou kaší

16. Prosinec 2016

Máte rádi ovesnou kaši? Já už si bez ní vůbec nedokáži představit start do nového dne. Takže to, co dělá moje ráno příjemným, je právě ovesná kaše. A ještě když si ji naservíruji do krásné misky od arki, což je severský design, který budete milovat, tak se den stane ještě lepším. Přece o to jde, aby každý den byl krásný a také zdravý. Je lepší, když ovesné vločky před vařením necháte nějakou dobu namočené ve studené tekutině, zbavíte je tak škrobovité příchuti. Proto vločky večer namočím do osolené vody a ráno už jen uvařím kaši, kterou ochutím sezónním ovocem, máslem a mírně přisladím. To je už na každém z vás, čemu dáte přednost. Tentokrát jsem uvařenou kaši dochutila mandlovým máslem od šufánka, carobem, mandlemi a medem. Sacharidy v ovesných vločkách jsou poměrně složité, takže tělu bude trvat celé dopoledne, než je rozloží na jednoduché cukry, a ty pak dodají energii po mnoho hodin bez pocitu hladu.

Suroviny

  • vločky ovesné 1 šálek
  • voda nebo jakékoli mléko 2 šálky (podle potřeby, jak máte rádi hustou kaši)
  • mandlové máslo 3 ČL
  • med nebo jiné sladidlo 2 ČL
  • carob 2 PL
  • sůl himalájská

Postup

Namočené vločky uvařím ve vodě, přimíchám mandlové máslo, carob, osladím a přidám ovoce. Je to rychlejší než si namazat rohlík s máslem! 

Nafoceno ve spolupráci s www.arki.cz

2
0 komentářů
Pošli
recept
Přidat do
kuchařky