Salát z kysaného zelí

8. Únor 2018

Až nastuduji a vyzkouším domácí výrobu kysaného zelí, tak se o ni s vámi podělím. Určitě je to nejlepší a nejlevnější zdroj vitamínu C a vyrobené doma zaručí, že se nic neztratí z jeho vitamínů. Kupované zelí totiž obsahuje konzervanty. Proto nejraději kupuji zelí od drobných pěstitelů, kteří si ho sami nakládají. Úprava kvašením patří k nejstarším, nejlevnějším a možná i nejrychlejším konzervačním metodám. V zimních měsících kdy je nedostatek kvalitní a hlavně domácí zeleniny, je tento salát vhodnou přílohou a nebo i samostatným jídlem nabitým vitamíny. K jeho přípravě stačí čtyři suroviny a levná varianta salátu je na světě. 

Suroviny

  • zelí kysané
  • majolka (používám bez konzervantů od Boneca)
  • tofu uzené (když ho nemám, udělám salát i bez něj)
  • šalotka, tou nešetřím

Postup

Zelí nechám okapat na cedníku, trochu z něj vymačkám přebytečnou vodu a nakrájím na kousky. Smíchám s nakrájenou šalotkou, tofu a majolkou. Hotovo!  

Nafoceno s Boneco.

3
0 komentářů
Pošli
recept
Přidat do
kuchařky