Salát z červené syrové řepy

22. Březen 2017

Máte doma červenou řepu a nevíte jak ji připravit? Vyzkoušejte ji za syrova. Řepa je známá tím, že se po upečení v troubě připravuje na různé způsoby, včetně salátu. Syrová řepa má trochu zemitou příchuť, ale v kombinaci s ostatními surovinami, ji přestanete vnímat. Naložená v octovém nálevu, známá ze školních jídelen, není pro naše zdraví vůbec vhodná, hlavně kvůli zmiňovanému octu. Proto ji raději vařte, pečte a nebo vyzkoušejte i za syrova. Možná vás překvapí, jak jednoduchý a chutný tento salát je. Opět ho vymyslel a připravil můj přítel, igorovakucharka a já na něm teď momentálně " ujíždím". Blíží se Velikonoce, a když nebude vědět co s vykoledovanými vajíčky, vzpomeňte si na salát z červené řepy. S křupavým pečivem si opravdu pochutnáte. Pokud řepu kupujete, vybírejte menší a tvrdé bulvy. O tom, že červená řepa je pro naše zdraví nepostradatelná, se snad nemusím ani zmiňovat. Dobrou chuť!

Suroviny

  • řepa červená 1 ks
  • mrkev 2 ks
  • šalotka 1 ks
  • vajíčka 3 ks
  • feta 100 g
  • česnek 2 stroužky
  • olej olivový 2 PL
  • sůl (opatrně, slaná je feta)
  • čubrica
  • majonéza nebo zakysaná smetana
  • pepř
  • hořčice dijonská 1 ČL
  • kurkuma 1 ČL (nemusí být)

Postup

V misce smíchám olej s prolisovaným česnekem, hořčicí, solí a čubricou. Nastrouhám řepu, mrkev a fetu na hrubém struhadle, na jemno nakrájím šalotku a přidám nadrobno nakrájená vajíčka. Zaliji směsí v oleji a dochutím majonézou nebo zakysanou smetanou, nebo obojím. Opepřím. 

3
0 komentářů
Pošli
recept
Přidat do
kuchařky