
Řepánky |
13. Listopad 2015 |
Podobné placičky dělám z květáku. Toto napadlo mého muže, když přemýšlel co uvařit z červené řepy, která již dlouho otálela v lednici. Od té doby je červená řepa u nás v kuchyni nepostradatelná. Dáváme ji do salátů, vaříme, jíme syrovou a šťávu, kterou z ní vymačkáte, je dobré vypít. To jsem zatím nedala. Jak je zdravá a kolik má vitamínů a proč ji vlastně máme jíst, si najdete na internetu. Je toho hodně. Řepánky plně nahradí bramboráky a dokonce ani mouka nemusí být, ale může.
Suroviny
- červená řepa syrová cca 500g
- vejce 2ks
- česnek 2 stroužky
- pepř mletý
- čubrica
- sůl
- mouka na zahuštění / hladká, špaldová, celozrnná nebo hraška /
- rýžový olej
Postup
Řepu nastrouháte na střední velikosti struhadla. Vymačkáte z ní šťávu a přidáte vajíčka, utřený česnek se solí, čubricu a mletý pepř. Zahustíte moukou nebo hraškou. Mouku dejte tu, která vám vyhovuje. Těsto by mělo být tak akorát zahuštěné. Smažíme na rýžovém oleji.
recept
kuchařky