Rebarborový sirup

26. Duben 2016

Rebarboru jsem nikdy moc nemusela. Ale postupem času přicházím na to, že je to vlastně zajímavá zelenina, která se v poslední době těší velké popularitě. Přitom donedávna byla používaná jako náhražka ovoce a zeleniny a nejčastěji se dávala do buchet. To si ještě pamatuji. Jak já jsem je neměla ráda! Zkusila jsem udělat sirup, protože rebarbora je kyselá a když ji "zlomíme" cukrem, tak získáme velice pikantní chuť. Šťáva z ní je osvěžující a v kombinaci s čerstvým ovocem je výtečná.

Suroviny

  • rebarbora 1kg
  • voda 750ml
  • cukr třtinový 500g
  • citron 2ks/šťáva

Postup

Omytou rebarboru, nemusíte ji ani loupat, nakrájím na kousky, podliji vodou, přidám šťávu z citronu a rozvařím na kaši. Trvá to pár minut. Kaši pak prolisuji přes jemné sítko, přidám cukr a krátce povařím. Vychladlý sirup naliji do lahve a dám do lednice. Zbytek rebarbory jsem přidala do ovesné kaše. Byla výborná.

5
0 komentářů
Pošli
recept
Přidat do
kuchařky