Rebarborový koláč

29. Duben 2016

Teď jsem v zajetí rebarbory, vymýšlím jeden recept za druhým. Je to opravdu vděčná zelenina, kterou můžete zpracovat jakkoli a vždy vám přinese vyjímečnou chuť. Možná patříte mezi ty, kteří ji ještě nikdy neochutnali. Doporučuji vyzkoušet a uvidíte, jak je výborná!

Suroviny

  • vejce 2ks
  • cukr kokosový 2PL
  • melasa 1PL (můžete dát cukr, med, apod.)
  • máslo 100g
  • ricotta 200g
  • mouka ovesná 70g
  • mouka pohanková 70g
  • smetana rýžová 6PL (můžete dát i jinou smetanu)
  • prášek do pečiva bezfosfátový 1 a 1/2ČL
  • sůl himalájská, větší špetka
  • rebarbora 3-4 stonky, podle velikosti
  • cukr třtinový 2PL
  • ořechy

Rebarboru oloupu a nakrájím na malé kousky a spolu s dvěmi lžícemi třtinového cukru nechám chvilku v misce odležet. Mezitím vyšlehám  kokosový cukr, melasu, máslo, ricottu, sůl a postupně přidám vejce a smetanu. Do vyšlehaného přisypu obě mouky s práškem do pečiva a zamíchám. Na závěr vmíchám kousky rebarbory v cukru. Vliji do vymazané formy, posypu ořechy, měla jsem pekanové, a peču cca 25 min na 175°C.

5
0 komentářů
Pošli
recept
Přidat do
kuchařky