
Rebarborový koláč |
29. Duben 2016 |
Teď jsem v zajetí rebarbory, vymýšlím jeden recept za druhým. Je to opravdu vděčná zelenina, kterou můžete zpracovat jakkoli a vždy vám přinese vyjímečnou chuť. Možná patříte mezi ty, kteří ji ještě nikdy neochutnali. Doporučuji vyzkoušet a uvidíte, jak je výborná!
Suroviny
- vejce 2ks
- cukr kokosový 2PL
- melasa 1PL (můžete dát cukr, med, apod.)
- máslo 100g
- ricotta 200g
- mouka ovesná 70g
- mouka pohanková 70g
- smetana rýžová 6PL (můžete dát i jinou smetanu)
- prášek do pečiva bezfosfátový 1 a 1/2ČL
- sůl himalájská, větší špetka
- rebarbora 3-4 stonky, podle velikosti
- cukr třtinový 2PL
- ořechy
Rebarboru oloupu a nakrájím na malé kousky a spolu s dvěmi lžícemi třtinového cukru nechám chvilku v misce odležet. Mezitím vyšlehám kokosový cukr, melasu, máslo, ricottu, sůl a postupně přidám vejce a smetanu. Do vyšlehaného přisypu obě mouky s práškem do pečiva a zamíchám. Na závěr vmíchám kousky rebarbory v cukru. Vliji do vymazané formy, posypu ořechy, měla jsem pekanové, a peču cca 25 min na 175°C.
5
0 komentářů
Pošli
recept
recept
Přidat do
kuchařky
kuchařky