Portobello burger

22. Listopad 2015

Mám ráda houby na jakýkoli způsob. Ještě raději je sbírám. Ale nepohrdnu ani žampionem, ani hlívou a v poslední době jsem si oblíbila portobello a tak jsem se rozhodla pro burger. Že to bude taková dobrota, jsem nečekala!

Suroviny

  • žampiony portobello
  • olej olivový
  • česnek
  • bylinky / tymián, petrželová nať, saturejka, rozmarýna / , kdo co má rád
  • šťáva z citronu
  • pepř
  • kmín
  • sůl

Postup

Do misky dám pár lžic olivového oleje, šťávu z půlky citronu, sůl, pepř, kmín, prolisovaný česnek, 2 stroužky a bylinky podle chuti. Promíchám a potřu tím žampiony. Nechám pár hodin v lednici naležet. Pak je dám do zapékací misky a do trouby na gril. Za 15 minut jsou hotové, šťavnaté a výtečné! Servíruji v bulce se zeleninou a majonézou.

6
0 komentářů
Pošli
recept
Přidat do
kuchařky