Plněné papriky

21. Červenec 2016

Nedávno jsem vám v jednom z mých receptů představila placičky z quinoi, které se u nás staly hitem. Quinou používám při vaření celkem často. Dá se využít na mnoho způsobů a v kombinaci se zeleninou připravíte rychlý a lehký oběd a nemusí být zrovna teplý. Dnes jsem zavzpomínala na plněné papriky s rajskou a řekla jsem si, že udělám variantu bez masa. Sýr feta, kterým jsem papriky plnila, je hodně slaný a tak nebylo potřeba směs vůbec solit. A protože všem dnes moc chutnalo, tak mně nezbývalo nic jiného, než místo obědu fotit, abych vám mohla představit ty úžasné pečené papriky.

Suroviny

  • papriky 4 ks
  • šalotka
  • olej olivový
  • mrkev 1 ks
  • celer, asi jako mrkve
  • vejce 2 ks
  • česnek
  • cuketa malá 1 ks
  • čubricu nebo majoránku, co máte rádi za koření
  • celerovou nebo petrželovou nať
  • quinoa 70 g
  • gouda nebo čedar 100 g
  • feta 100 g

Postup

V horké vodě propláchnu quinou. Na oleji zpěním šalotku, postupně přidám česnek, nastrouhaný celer, mrkev a cuketu. Po chvilce podliji trochu vodou a přidám quinou. Dusím do měkka. Odstavím z plotny a nechám pod pokličkou dojít. Do vychladlého přisypu strouhaný sýr, rozdrobenou fetu, nakrájenou nať, koření a dvě vejce. Promíchám a plním směsí papriky, které poliji olejem a posypu česnekem. Peču asi půl hodiny. Na sůl jsem nezapomněla. Feta a gouda jsou dostatečně slané.

Tip: rajskou jsem vařila stejně jako v předchozím receptu, jen jsem ji zjemnila šlehačkou. A jako přílohu jsem zvolila kukuřičné těstoviny.

6
0 komentářů
Pošli
recept
Přidat do
kuchařky