Pečený hermelín s fíky

25. Srpen 2016

Jsem si jistá, že každý z nás dostane někdy chuť na sladko slané jídlo a nejlépe se tato kombinace uplatní v předkrmu. A pokud byste chtěli připravit něco rychlého, tak toto je přesně ten recept, ve kterém se prolínají chutě sýru s bílou plísní, ořechů, česneku, fíků a švestkového sirupu. No, vypadá to luxusně a také to tak chutná. Fíky jsou ideální přílohou k sýrům a pečivu a díky své sladkosti jsou skvělou výživou pro mozek a nervy. Sýry se většinou podávají v kombinaci s medem, ale ten díky svému glykemickému indexu, který se rovná cukru, nechci příliš používat. Proto jsem zvolila švestkový sirup, který je vyroben bez přidání cukru a má sladkokyselou chuť. Stačí vám 15 minut a večeře je na stole!

Suroviny

  • hermelín 2 ks
  • ořechy vlašské, hrst
  • česnek 1 stroužek
  • smetana sladká 1 PL
  • fíky
  • tymián
  • ghí nebo olivový olej 
  • sirup švestkový

Postup

Seříznu vršky hermelínů. Vnitřky hermelínů vydlabu a v misce spolu s prolisovaným česnekem, smetanou a posekanými ořechy promíchám. Tuto směs pak vrátím zpět do sýru a přiklopím seříznutým vrškem. Pokud chcete mít sýr v tomto stavu dobře odleželý, zabalte ho do alobalu a dejte na pár hodin do lednice. Ale nemusíte. Troubu rozehřeji na 180°C, hermelíny spolu s fíky vložím do pekáčku, přidám ghí nebo olej, stačí jen trošku zakápnout a posypu tymiánem. Pekla jsem 5 minut na funkci gril úplně nahoře. Po vytažení z trouby jsem sýr přelila švestkovým sirupem. Upekla jsem k němu kváskový chléb.

3
0 komentářů
Pošli
recept
Přidat do
kuchařky