Pečený čaj

22. Listopad 2016

Domácí pečený čaj v zimě zahřeje a naopak v létě může osvěžit. Ale my máme za dveřmi Vánoce a tak si provoníme byt skořicí, badyánem a sladkou vůní upečeného ovoce. Není na tom nic složitého, rozhodně nic nevážím a ovoce dávám takové, které mám zrovna k dispozici. Můžeme upéct i jednodruhový čaj a nebo naopak. Já jsem zvolila jablka, hrušky, mandarinky, švestky, blumy, příště zkusím i zázvor. Všechno jsem nakrájela na kostičky, mandarinky oloupala, zakapala jsem citronovou šťávou, posypala skořicí a přidala jsem dva kousky badyánu a pár hřebíčků. A teď to přijde. Žádný cukr, ani třtinový, jak mnozí uvádějí. Přidala jsem tři polévkové lžíce melasy a šup s tím do trouby na 200°C než pustí šťávu. Měla jsem plný plech, viz foto. Ovoce se zpeče, ale raději si udělám vždy čerstvý a v lednici zavíčkovaný vydrží několik týdnů. A nemusíte z něj vařit jen čaj, přidejte si směs třeba do jogurtu, když vás bude honit mlsná.

2
0 komentářů
Pošli
recept
Přidat do
kuchařky