
Pečená jablka |
23. Leden 2016 |
Když moje babička chtěla udělat nějakou dobrotu, upekla panenská jablíčka a posypala je cukrem. Dodnes vzpomínám, jak děda vždycky přinesl koš panenských jablíček, a vždy si vybavím jejich sladkou chuť. A aby nezůstalo jen u vzpomínek, tak jsem je trochu vylepšila tvarohem, rozinkami, ořechy a upekla také.
Suroviny
- jablka středně velká 3ks
- vejce 1
- melasa nebo cukr 1PL
- tvaroh 100g
- rozinky
- skořice mletá špetka
- máslo 1PL
- ořechy vlašské
Polévkovou lžící vydlabu jádřinec v jablku, vyšlehám vejce s cukrem, nebo melasou, přidám tvaroh, rozinky, ořechy, skořici a zamíchám. Já jsem použila melasu. Naplním jablka, navrch položím plátek másla a peču v troubě cca 30 minut na 175°C. Posypala jsem ještě jadérky z granátového jablka, ale není potřeba.
5
0 komentářů
Pošli
recept
recept
Přidat do
kuchařky
kuchařky