Ovesný koláč s jahodami

8. Červen 2017

Tak vám opět přináším jeden z receptů, kde hlavní surovinou jsou ovesné vločky, oříškové máslo, v tomto případě výborné kešu máslo od šufánka, doplněné sezónním ovocem - jahodami. Kdo má rád ovesné vločky, tak ví, že jsou velmi variabilní a lze z nich vykouzlit cokoli. Každý den z nich připravuji kaši k snídani, ale občas mě napadne přidat je do těsta, jsou hlavní složkou v kuličkách chokladbollar a zdravých ovesných tyčinkách. Tyto zapečené ovesné vločky jsou skvělým nápadem na snídani nebo zdravou a rychlou svačinu. Vločky jsou především zdrojem vlákniny a proto nebude na škodu, zařadit je do jídelníčku každý den. Sotva jsem dofotila, už mně je doma všichni brali pod rukama. Takže úspěch. A jahody? Co vám budu povídat. Nejlepší volba!

Suroviny, těsto

  • vločky ovesné 2 šálky
  • máslo oříškové 3/4 šálku
  • vejce 1 ks (rozšlehat)
  • skořice mletá 1 ČL
  • sirup javorový 1/4 šálku
  • jablko strouhané na jemno 1/2
  • sůl
  • mandle plátky

Náplň

  • jahody pokrájené 3 šálky
  • sirup javorový, datlový, dle chuti
  • voda cca 2 PL
  • škrob kukuřičný 2 PL

Postup

V míse smíchám všechny suroviny určené na těsto. Asi 1/4 těsta odložím a zbytek vtlačím do pekáčku. Jahody se sirupem přivedu k varu a vmíchám kukuřičný škrob rozpuštěný ve vodě. Vznikne hustá hmota podobná pudingu. Tu vliji na těsto v pekáčku a zbytkem těsta a plátkovým mandlemi jahody posypu. Peču 30 minut na 175°C. Pekáček velikosti 18x18cm. Nechám vychladnout před krájením.

Napečeno ve spolupráci s www.sufanek.cz

4
1 komentář
Pošli
recept
Přidat do
kuchařky

Komentáře

Jestli chcete přidat komentář, musíte se přihlásit.
Tak ten musim zkusit, vypada skvele :)