
Ovesný koláč s jahodami |
8. Červen 2017 |
Tak vám opět přináším jeden z receptů, kde hlavní surovinou jsou ovesné vločky, oříškové máslo, v tomto případě výborné kešu máslo od šufánka, doplněné sezónním ovocem - jahodami. Kdo má rád ovesné vločky, tak ví, že jsou velmi variabilní a lze z nich vykouzlit cokoli. Každý den z nich připravuji kaši k snídani, ale občas mě napadne přidat je do těsta, jsou hlavní složkou v kuličkách chokladbollar a zdravých ovesných tyčinkách. Tyto zapečené ovesné vločky jsou skvělým nápadem na snídani nebo zdravou a rychlou svačinu. Vločky jsou především zdrojem vlákniny a proto nebude na škodu, zařadit je do jídelníčku každý den. Sotva jsem dofotila, už mně je doma všichni brali pod rukama. Takže úspěch. A jahody? Co vám budu povídat. Nejlepší volba!
Suroviny, těsto
- vločky ovesné 2 šálky
- máslo oříškové 3/4 šálku
- vejce 1 ks (rozšlehat)
- skořice mletá 1 ČL
- sirup javorový 1/4 šálku
- jablko strouhané na jemno 1/2
- sůl
- mandle plátky
Náplň
- jahody pokrájené 3 šálky
- sirup javorový, datlový, dle chuti
- voda cca 2 PL
- škrob kukuřičný 2 PL
Postup
V míse smíchám všechny suroviny určené na těsto. Asi 1/4 těsta odložím a zbytek vtlačím do pekáčku. Jahody se sirupem přivedu k varu a vmíchám kukuřičný škrob rozpuštěný ve vodě. Vznikne hustá hmota podobná pudingu. Tu vliji na těsto v pekáčku a zbytkem těsta a plátkovým mandlemi jahody posypu. Peču 30 minut na 175°C. Pekáček velikosti 18x18cm. Nechám vychladnout před krájením.
Napečeno ve spolupráci s www.sufanek.cz
recept
kuchařky
Komentáře