
Oopsie |
6. Červenec 2017 |
Přemýšlela jsem, čím nahradit chleba, na co si natřít pomazánku, co přikousnou k salátu, na co si namazat lilkový tatarák, který vám co nevidět představím. Přešla jsem pomalu na stravu se sníženým obsahem sacharidů a zvýšila příjem tuků a bílkovin, a nejím teď ani můj kváskový chleba. Tento recept jsem našla na internetu, není z mé hlavy, ale je to přesně to, co teď momentálně potřebuji. Z domácího žervé a z domácích vajíček. Svělá kombinace, jednoduchý recept a výborná náhražka chleba. Trochu žervé mně zbylo, tak jsem ho ochutila pestem z medvědího česneku a rychlá pomazánka byla na světě. Cítím se lépe a nějaké to kilo jsem ztratila na váze, díky absenci mouky a cukru. Uvidím, jestli vydržím. Vydržím! Máte-li chuť, přidejte se! Už mám nachystanou další alternativu chleba.
Suroviny
- vejce 3 ks
- žervé/lučina 100 g
- sůl
- prášek do pečiva bezfosfátový 1/2 ČL
Postup
Troubu předehřeji na 160°C. V jedné míse vyšlehám bílky se solí v tuhý sníh. V druhé míse vyšlehám žloutky s lučinou a kypřícím práškem a obojí opatrně promíchám. Polévkovou lžící nanesu na plech s pečícím papírem 9 placiček a peču přibližně 20 minut, dokud nezezlátnou. Troubu při pečení neotvírejte!
recept
kuchařky