Mungo pomazánka

14. Duben 2017

Nadávno jsem vám ukázala jak nakličovat mungo fazolky a dnes vám předkládám recept na pomazánku z nich. Je celkem nenáročná na přípravu a můžete z ní připravit velikonoční pohoštění v podobě malých kanapek s naloženým sýrem s bílou plísní. Pomazánka je lehká, fazolky jí dodávají jemně oříškovou příchuť a díky vysokému obsahu vápníku a jiných vitamínů, je zdravá. 

Suroviny

  • fazolky mungo 100 g
  • sýr gouda 100 g
  • máslo 70 g
  • česnek podle chuti
  • hořčice dijonská 1 PL
  • pepř meltý
  • šalotka
  • sůl
  • droždí lahůdkové 1 PL
  • paprika mletá červená 1/2 ČL

Postup

Den předem, nebo aspoň 4 hodiny, si namočím fazolky. Uvařím do měkka a scedím vodu. Všechny suroviny dám do mísy, nastrouhám sýr, prolisuji česnek, nakrájím cibuli. Tyčovým mixérem vše trochu rozmixuji. Nemusíte mixovat úplně na kaši, nevadí, když je fazolka občas přiznaná. A aby toho nebylo málo, tak jsem naložila sýr s bílou plísní do směsi olivového oleje, česneku, čubrice a soli. Postup je takový, že utřu česnek se solí, zaliji olivovým olejem, přidám čubricu, nebo můžete i provensálské koření a do této směsi vložím nakrájený sýr. Stačí marinovat přes noc.

3
0 komentářů
Pošli
recept
Přidat do
kuchařky