
Mungo pomazánka |
14. Duben 2017 |
Nadávno jsem vám ukázala jak nakličovat mungo fazolky a dnes vám předkládám recept na pomazánku z nich. Je celkem nenáročná na přípravu a můžete z ní připravit velikonoční pohoštění v podobě malých kanapek s naloženým sýrem s bílou plísní. Pomazánka je lehká, fazolky jí dodávají jemně oříškovou příchuť a díky vysokému obsahu vápníku a jiných vitamínů, je zdravá.
Suroviny
- fazolky mungo 100 g
- sýr gouda 100 g
- máslo 70 g
- česnek podle chuti
- hořčice dijonská 1 PL
- pepř meltý
- šalotka
- sůl
- droždí lahůdkové 1 PL
- paprika mletá červená 1/2 ČL
Postup
Den předem, nebo aspoň 4 hodiny, si namočím fazolky. Uvařím do měkka a scedím vodu. Všechny suroviny dám do mísy, nastrouhám sýr, prolisuji česnek, nakrájím cibuli. Tyčovým mixérem vše trochu rozmixuji. Nemusíte mixovat úplně na kaši, nevadí, když je fazolka občas přiznaná. A aby toho nebylo málo, tak jsem naložila sýr s bílou plísní do směsi olivového oleje, česneku, čubrice a soli. Postup je takový, že utřu česnek se solí, zaliji olivovým olejem, přidám čubricu, nebo můžete i provensálské koření a do této směsi vložím nakrájený sýr. Stačí marinovat přes noc.
recept
kuchařky