Mrkvový salát

10. Duben 2018

Mrkev je bohatá nejen na vitamíny, minerály, stopové prvky, ale obsahuje další užitečné látky, mimo jiné i vlákninu a důležité antioxidanty. Je vhodné ji konzumovat s menším množstvím tuku, aby se náležitě vstřebaly všechny látky rozpustné v tucích. Tento salát je tomu příkladem a navíc díky tučnému sýru a majolce vás na dlouho zasytí. Díky česneku je pikantní, hodí se buď jako příloha nebo samostatné jídlo s pečivem. Nejlépe s mandlovo-mozzarellovým chlebem. Na tyto saláty mám vždy po ruce majolku od Boneca, která je bez barviv a konzervantů.

Suroviny

  • mrkev 2 ks (velké)
  • sýr čedar 100 g
  • česnek 1 stroužek
  • majolka 2 PL
  • čubrica
  • olej olivový 1 PL
  • kukuřice 

Postup

Nastrouhám mrkev a sýr, přidám prolisovaný česnek, čubricu, nebo jiné koření co vám vyhovuje a lžíci oleje. Dobře promíchám. Potom přidám kukuřici a majolku a znovu promíchám. Dám vychladit do lednice.

2
0 komentářů
Pošli
recept
Přidat do
kuchařky