Mrkvové sušenky

30. Listopad 2015

Mrkvové sušenky jsou sice sladké, ale ne přeslazené. Je to zdravé mlsání a můžete si je udělat i z bezlepkových ovesných vloček. A když na ně dostanete chuť, máte je během půl hodiny hotové.

Suroviny

  • vločky ovesné 80g
  • mouka rýžová nebo jakákoli jiná 50g
  • mrkev strouhaná 80g
  • sirup javorový, med nebo agáve 3 PL
  • olej kokosový 2 PL, může být i máslo
  • vejce 1ks
  • prášek do pečiva 1 ČL
  • skořice 1 ČL
  • sůl špetka

Postup

V misce smíchám suché suroviny včetně prášku do pečiva, přidám mrkev strouhanou na jemno, olej, rozšlehané vajíčko a sirup. Zamíchám a pokud mám čas, nechám těsto chvilku odpočinout, tak 20 minut. Lžičkou nabírám a tvořím v rukách malé kuličky, kladu pak na plech a jemně přitlačím do tvaru sušenky. Troubu předehřeji na 180°C a peču asi 15 minut.

7
0 komentářů
Pošli
recept
Přidat do
kuchařky