Mrkvové lívance

22. Říjen 2017

Nedávno jsem upravila recept "chleba bez mouky" tak, že jsem do těsta přidala nastrouhanou mrkev. Výsledek. Super. Ta mrkev se snad hodí úplně všude. Tak jsem ji zkusila přidat i do lívanců. Tyto lívance můžete zařadit mezi moučníky, nebo do svých výživných snídaní a pro děti jsou ideální svačinkou. Jsou bohaté na bílkoviny, bez přidaného cukru, přitom chutnají sladce. Mám je ráda s neslazenými povidly.

Suroviny

  • mrkev syrová větší 1 ks
  • banán, hodně zralý 1 ks
  • jogurt tučný 2 PL vrchovaté
  • vejce 2 ks
  • skořice mletá 1/2 ČL
  • sůl
  • mouka 1/2 - 3/4 šálku (ideální je mix tapiokové mouky s mandlovou, ale dá se použít i pohanková, ovesná atd.)
  • prášek kypřící bezfosfátový 1 ČL

Postup

Všechny suroviny, kromě mouky a prášku do pečiva rozmixuji. Poté přidám mouky s kypřícím práškem a zamíchám. Nechám odpočinout asi půl hodiny a smažím na mírném ohni. Pro silnější lívance nechte těsto hustější a naopak.

Talířek je z Bellarose.

5
0 komentářů
Pošli
recept
Přidat do
kuchařky