
Mrkvové lívance |
22. Říjen 2017 |
Nedávno jsem upravila recept "chleba bez mouky" tak, že jsem do těsta přidala nastrouhanou mrkev. Výsledek. Super. Ta mrkev se snad hodí úplně všude. Tak jsem ji zkusila přidat i do lívanců. Tyto lívance můžete zařadit mezi moučníky, nebo do svých výživných snídaní a pro děti jsou ideální svačinkou. Jsou bohaté na bílkoviny, bez přidaného cukru, přitom chutnají sladce. Mám je ráda s neslazenými povidly.
Suroviny
- mrkev syrová větší 1 ks
- banán, hodně zralý 1 ks
- jogurt tučný 2 PL vrchovaté
- vejce 2 ks
- skořice mletá 1/2 ČL
- sůl
- mouka 1/2 - 3/4 šálku (ideální je mix tapiokové mouky s mandlovou, ale dá se použít i pohanková, ovesná atd.)
- prášek kypřící bezfosfátový 1 ČL
Postup
Všechny suroviny, kromě mouky a prášku do pečiva rozmixuji. Poté přidám mouky s kypřícím práškem a zamíchám. Nechám odpočinout asi půl hodiny a smažím na mírném ohni. Pro silnější lívance nechte těsto hustější a naopak.
Talířek je z Bellarose.
7
0 komentářů
Pošli
recept
recept
Přidat do
kuchařky
kuchařky