Meruňkové knedlíky

7. Červenec 2017

Meruňková sezóna je v plném proudu a tak si můžeme osladit život tímto fantastickým ovocem. Nejlepší jsou čerstvé. Je hodně důvodů, proč bychom je měli jíst. Jedním z nich je, že obsahují hodně vlákniny, takže nás dobře zasytí, nejsou moc kalorické a dobře se postarají o překyselený organismus. To já teď momentálně potřebuji. Asi všichni znáte a doma děláte meruňkové knedlíky z bílé mouky, sypané perníkem, strouhaným tvarohem s cukrem atd. Mouku mám teď zapovězenu, ale na meruňkové knedlíky jsem dostala chuť. Hlavně kvůli meruňkám. Tak jsem si vymyslela svoje vlastní, bez mouky a cukru. Kdo má rád hodně sladké, nechť si je přisladí třeba javorovým sirupem. Recept je opravdu o meruňkách a nepatrném množství těsta. V tomto případě tvaroh s tapiokovou moukou. Ta je přirozeně bezlepková. 

Suroviny

  • tvaroh farmářský 250 g (musí být hutný)
  • mouka tapioková 100 g
  • vejce 1 ks
  • sůl špetku
  • meruňky menší 10-12 ks
  • šlehačka nebo máslo na polití

Postup

Všechny suroviny smíchám a nechám těsto chvilku odpočinout. Pak klasickým způsobem obaluji meruňky těstem. Těsto se trochu lepí, je dobré pracovat s vlhkými rukami. Knedlíky vhodím do vroucí vody a vařím cca 4-5 minut. Meruňka by měla uvnitř zůstat svěží. Z tohoto množství jsem měla 10 knedlíků. Jsou syté.

6
0 komentářů
Pošli
recept
Přidat do
kuchařky