
Marinované pečené papriky |
5. Září 2017 |
Mám je ráda, ale neuměla jsem je nikdy tak připravit jako Petra. Spolu jsme minulý týden dělaly Caesar salát a k tomu jsme přidaly ještě tyto vynikající pečené papriky. Tento recept je je geniální záležitost, už jen proto, že se zde prolínají úžasné chutě pečených paprik plné šťávy z nich, balsamicové zálivky, česneku a petrželové natě. Myslím, že už z úvodní fotografie je patrné, jak jsou papriky plné lahodného sosu. Pro ty co jedí maso a chtějí si dopřát k němu zeleninu, jsou dobrou volbou na grilovačku. Jíme je jen tak s kouskem tmavého pečiva, nebo s krekry. Kombinovat je můžete s čímkoli, třeba s pečenými bramborami.
Suroviny
- papriky masité 5-7 ks
- česnek
- citrón
- olej olivový
- sůl
- pepř
- crema di balsamico
- petržel plocholistá
Postup
Troubu předehřeji na 230°C, papriky vyskládám na pečící papír a cca 15 minut peču, dokud se nedělají na paprikách černé puchýře. Pak papriky naskládám do sáčků a nechám chvilku zapařit. Ještě z teplých paprik jde slupka dobře odstranit. V misce smíchám nesekanou petržel, olej, česnek, sůl a pepř. Papriky vložím do mísy, zaliji touto zálivkou a dochutím balsamicem a citrónem. Marinuji nejméně 4-5 hodin při pokojové teplotě, nejlépe do druhého dne v lednici poté.
Servírováno v míse od bellarose.
recept
kuchařky