
Mandlový koláč |
22. Listopad 2017 |
Připravit rychlý a zdravý koláč není vůbec žádný problém. Nejlepší je ten, který si upečete doma a ještě vám ho všichni pochválí. V poslední době používám hodně alternativní mouky a cítím se rozhodně lépe. Pšeničná mouka totiž neobsahuje vůbec nic co by našemu tělu prospívalo, nenajdeme v ní vlákninu, minerály, tuky a ani vitamíny. Kdežto v jiných moukách ano. Nechci zde nikoho nabádat, aby vysadil mouku a stravoval se podle mých zásad, je to moje volba, chci vás jen inspirovat a ukázat, že lze péct i bez klasické mouky. Mandlový koláč v sobě ukrývá pouze mandlovou mouku, která je chuťově výrazná, kousky jablek, voní po skořici a je velice vláčný. Milovníci mandlí si přijdou na své a určitě se tak stane oblíbeným moučníkem nejen v kruhu rodinném.
Suroviny
- mouka mandlová 200 g
- vejce 2 ks
- olej olivový 60 ml
- prášek do pečiva bezfosfátový 1 ČL
- sůl špetka
- kokosový cukr 40 g (nebo med)
- jablka 2 ks
- kůra pomerančová, dle chuti
- skořice mletá 1/2 ČL
- plátky mandlí
Postup
Všechny suroviny smíchám dohromady v hladké těsto. Jablka nakrájím na malé kostičky a vmíchám do těsta. Těsto naliji do dortové formy, posypu plátkovými mandlemi a peču v předehřáté troubě 160°C přibližně hodinu.
Nafoceno ve spolupráci s Bella rose.
recept
kuchařky
Komentáře