Mandlovo-sezamové krekry

4. Srpen 2017

Pokračuji dál v hledání a vymýšlení jiných náhražek za pečivo. Jednou z nich jsou i tyto semínkové krekry, které ve spojení s tuňákovou pomazánkou nebo s tatarákem z lilku jsou báječnou záležitostí. Jak jsem minule psala, vyloučila jsem ze svého jídelníčku mouku a cukr. Cítím se lépe a za měsíc jsem zhubla 2 kila. Z toho mám obrovskou radost a navíc důkaz, že mouka a cukr jsou v našem jídelníčku naprosto zbytečné. Momentálně přecházím na stravu s nejnižším množstvím sacharidů. Myslela jsem si, že mně klasické pečivo bude chybět, ale zatím se tak nestalo a já čím dál více zjišťuji, že lze tímto způsobem v pohodě fungovat. A tělo funguje jinak, na jiný pohon. Tyto krekry jsou plné semínek a jako pojidlo jsem přidala vejce. Vemte si je na cesty, do práce, budou se vždy hodit, třeba při nečekané návštěvě.

Suroviny

  • mandle 110 g
  • vejce 2 
  • sezam 70 g
  • semínko lněné zlaté 30 g
  • sůl

Postup

Celé mandle rozmixuji, přidám ostatní suroviny a zamíchám. Nechám odpočinout a pak lžičkou nabírám malé kousky, tvaruji do kuliček a vlhkými prsty vytvaruji na plechu s pečícím papírem placičky. Peču na 175°C 10-15 minut, dozlatova. Můžete použít i mandlovou mouku, ale já si mandle raději mixuji i se slupkou. 

7
0 komentářů
Pošli
recept
Přidat do
kuchařky