Malinové raw košíčky

18. Březen 2018

Tyto paleo nepečené malinové košíčky mají v sobě hladkou a krémovou náplň z kešu oříšků a kokosu. Jsou plné zdravého tuku a chutí připomínají tvarohové koláčky. Tu tvarohovou chuť dělají právě kešu ořechy. Takže pokud jste milovníky kokosu a kešu, tak si je budete užívat. Určitě se mohou stát vhodným a především zdravým dezertem na Velikonoce. Tak ať vám chutnají a budu se těšit na vaše výsledky!

Suroviny

Spodní část

  • kokos strouhaný 25 g
  • kešu 70 g
  • med cca 1/2 PL
  • sůl

Náplň

  • kešu 110 g
  • olej kokosový 80 g
  • krém kokosový 30 g(z plechovky kokosového mléka vezmu tu nejhustší smetanu)
  • med 2-3 PL
  • maliny cca 125 g
  • šťáva citrónová 2 PL
  • sůl

Postup

Kešu namočím buď přes noc a nebo aspoň na pár hodin do vody. Všechny suroviny pro spodní část košíčku vložím do mixéru a mixuji dokud se nespojí, popřípadě přidám trochu vody. Z tohoto množství jsem měla 9 kousků a do každého silikonového košíčku jsem dala cca 14 g této hmoty. Suroviny na náplň musí mít pokojovou teplotu, jinak se vám náplň srazí. Nejlépe je všechny malinko zahřát. Pak mixuji až je směs úplně hladká. Naliji do košíčků a nechám v lednici vychladit. Nazdobit můžete jakoukoli šlehačkou, čokoládou atd.

3
0 komentářů
Pošli
recept
Přidat do
kuchařky