Makový raw štrůdl

6. Leden 2018

Asi bychom nenašli potravinu, která je bohatší na vápník, než je mák. Proto ho tak ráda zařazuji do svých receptů. Lněné semínko zase posiluje imunitu a poskytuje přísun omega 3 mastných nenasycených kyselin. Tento recept jsem si vypůjčila od foodtherapybydenisa.cz. Denisa je velká bojovnice, která dokázala zvítězit nad zákeřnou chorobou a za to jí patří můj obdiv. Její příběh vás určitě zaujme a třeba i vy se pokusíte změnit svůj život jídlem. Ona se prostě rozhodla líp jíst. S tímto raw štrůdlem jsem doma opravdu zabodovala, chutnal všem. Jen to mletí máku je trochu náročnější, zkuste zapojit děti nebo manžela!

Suroviny

  • semínko lněné zlaté 1 šálek
  • kokos mletý, hodně mastný 1/2 šálku
  • datle, necelý šálek (můžete i více, když máte rádi sladké)
  • sůl, špetka
  • mák mletý, necelé dva šálky
  • voda cca 1/2 šálku i více

Postup

Len a kokos rozmixuji na hladkou mouku a osolím. Přidám vodu podle potřeby a rukama vypracuji lepivé těsto, které drží konzistenci a zpracuji do koule. Pomletý mák smícham s dopředu namočenými a rozmixovanými datlemi. Těsto rozválím (mně se to celkem dařilo) na pečícím papíře, potřu ho makovou směsí, sroluji, zabalím do pečícího papíru a dám do lednice.

1
0 komentářů
Pošli
recept
Přidat do
kuchařky