
Makový raw štrůdl |
6. Leden 2018 |
Asi bychom nenašli potravinu, která je bohatší na vápník, než je mák. Proto ho tak ráda zařazuji do svých receptů. Lněné semínko zase posiluje imunitu a poskytuje přísun omega 3 mastných nenasycených kyselin. Tento recept jsem si vypůjčila od foodtherapybydenisa.cz. Denisa je velká bojovnice, která dokázala zvítězit nad zákeřnou chorobou a za to jí patří můj obdiv. Její příběh vás určitě zaujme a třeba i vy se pokusíte změnit svůj život jídlem. Ona se prostě rozhodla líp jíst. S tímto raw štrůdlem jsem doma opravdu zabodovala, chutnal všem. Jen to mletí máku je trochu náročnější, zkuste zapojit děti nebo manžela!
Suroviny
- semínko lněné zlaté 1 šálek
- kokos mletý, hodně mastný 1/2 šálku
- datle, necelý šálek (můžete i více, když máte rádi sladké)
- sůl, špetka
- mák mletý, necelé dva šálky
- voda cca 1/2 šálku i více
Postup
Len a kokos rozmixuji na hladkou mouku a osolím. Přidám vodu podle potřeby a rukama vypracuji lepivé těsto, které drží konzistenci a zpracuji do koule. Pomletý mák smícham s dopředu namočenými a rozmixovanými datlemi. Těsto rozválím (mně se to celkem dařilo) na pečícím papíře, potřu ho makovou směsí, sroluji, zabalím do pečícího papíru a dám do lednice.
recept
kuchařky