Makové kuličky

12. Listopad 2015

Mák je vyjímečný především svým vysokým obsahem vápníku, je skvělým zdrojem vlákniny a železa. Dá se z něj připravit výborné zásadotvorné makové mléko a spoustu jiných RAW dobrot. Myslím, že je u nás dost opomíjený, což je veliká škoda, jelikož napomáhá při osteoporóze. Mák má jemnou oříškovou chuť a tak se výborně hodí do různých koláčů, pudingů, jogurtů a zmrzlin. Až vás bude honit mlsná, nezapomeňte, že makové kuličky jsou nejen jednoduché na přípravu, ale ještě navíc i zdravé. 

Suroviny

  • mák mletý 250g
  • mouka mandlová 100 g
  • rozinky/fíky/ 100-150 g (asi nejlepší budou v tomto množství pouze datle)
  • zrnko soli
  • sirup javorový 3 PL (dnes už bych ho vynechala) 
  • kokos

Postup

V misce smíchám mletý mák, mandlovou mouku, sůl, pomleté/rozmixované datle, předem namočené, třeba v jablečném moštu nebo kávě. Tvořím malé kuličky, které obalím v kokosu. Ještě by se daly vylepšit mandlovým máslem. Zkoušejte a vylepšujte. Recept jsem trochu pozměnila v prosinci 2017. 

5
0 komentářů
Pošli
recept
Přidat do
kuchařky