Majonézová buchta

14. Leden 2018

Vzpomínám si, že když jsem se kdysi dozvěděla o tom, že lze do těsta a ještě k tomu sladkého, přidat majonézu, nechápala jsem. Babička pekla majonézovou bábovku velmi často a nám dětem všem moc chutnala, i když zpočátku jsme protáhly obličeje, když nám řekla, že do ní dala majonézu.V originálním receptu je použita klasická bílá mouka a cukr, proto mně chvilku trvalo, než jsem přišla na to, jak tyto suroviny nahradit a přitom ponechat vláčnost, konzistenci a vlhkost těsta. Jsem zvědavá, jestli si majonézovou buchtu vyzkoušíte a zda vám zachutná natolik, že se stane vašim top receptem, podobně jako u nás. Jdeme na to!

Suroviny

  • vejce 2 ks
  • jablka 180 g
  • med 40 g
  • majolka Boneco 80 g 
  • kurkuma 1/2 ČL (nemusí být)
  • sůl
  • šťáva z půlky citronu
  • kůra z jednoho chemicky neošetřeného citronu
  • mouka mandlová 40 g
  • mouka kokosová 30 g
  • mouka tapioková 15 g
  • kokos strouhaný 10 g
  • prášek do pečiva bezfosfátový 1 ČL
  • soda 1/2 ČL
  • čokoláda min. 75%
  • máslo kakaové, kousek
  • oříšky, kokos.....

Postup

Oloupaná jablka, vejce, med, majolku, citronovou šťávu, kůru, sůl a kurkumu důkladně rozmixuji, přisypu strouhaný kokos a všechny mouky, které před tím smíchám se sodou a práškem do pečiva. Opět chvilku mixuji a pak těsto vliji do vymazané pečící formy. Peču přibližně 30-40 minut na 175°C. Připravím si polevu z čokolády a kakaového másla a naliji na vychladlou buchtu. Posypu oříšky, kokosem atd.

3
0 komentářů
Pošli
recept
Přidat do
kuchařky