
Lívanečky z kyselého mléka |
8. Duben 2016 |
V poslední době jsem si oblíbila celozrnnou ovesnou mouku, která obsahuje jemně rozemleté ovesné klíčky a otruby, které jsou zdrojem vlákniny. Má zvýšený obsah tuku, doporučuje se na obalování ryb, zahušťování omáček, přidat ji můžete do zeleninových karbanátků, vhodná je na pečení koláčů, chleba apod. V podstatě každý svůj recept, kde používáte bílou mouku, můžete postupně nahradit přidáním mouky ovesné a tím si obohatit připravené jídlo o vlákninu. Lívanečky z ní připravené, jsou vláčné a lehce stravitelné. Myslím, že se stanou oblíbenou snídaní a obměnou ovesné kaše.
Suroviny
- kyška nebo acidofilní mléko 1/4 l
- vejce 2 ks
- mouka ovesná 100g
- kokos strouhaný 2 PL
- máslo 2 PL
- sůl himalájská 1/2 ČL
- jablka na plátky 2 ks
- zakysaná smetana
- skořice
- sirup javorový
- olej rýžový
Postup
Kyšku, vejce, mouku, kokos a sůl smíchám v míse. Jablka si oloupu a nakrájím na malé plátky. Než začnu lívanečky smažit na pánvi, na které dělám volská oka, tak přidám do těsta rozpuštěné máslo. Na rozpálenou pánev s rýžovým olejem naliji trochu těsta, přidám nakrájená jablka a zase těsto. Po chvilce obrátím a smažím pomalu i z druhé strany. Posypala jsem skořicí, zakysanou smetanou a javorovým sirupem.
recept
kuchařky
Komentáře