Lívanečky z kyselého mléka

8. Duben 2016

V poslední době jsem si oblíbila celozrnnou ovesnou mouku, která obsahuje jemně rozemleté ovesné klíčky a otruby, které jsou zdrojem vlákniny. Má zvýšený obsah tuku, doporučuje se na obalování ryb, zahušťování omáček, přidat ji můžete do zeleninových karbanátků, vhodná je na pečení koláčů, chleba apod. V podstatě každý svůj recept, kde používáte bílou mouku, můžete postupně nahradit přidáním mouky ovesné a tím si obohatit připravené jídlo o vlákninu. Lívanečky z ní připravené, jsou vláčné a lehce stravitelné. Myslím, že se stanou oblíbenou snídaní a obměnou ovesné kaše.

Suroviny

  • kyška nebo acidofilní mléko 1/4 l
  • vejce 2 ks
  • mouka ovesná 100g
  • kokos strouhaný 2 PL
  • máslo 2 PL
  • sůl himalájská 1/2 ČL
  • jablka na plátky 2 ks
  • zakysaná smetana
  • skořice
  • sirup javorový
  • olej rýžový

Postup

Kyšku, vejce, mouku, kokos a sůl smíchám v míse. Jablka si oloupu a nakrájím na malé plátky. Než začnu lívanečky smažit na pánvi, na které dělám volská oka, tak přidám do těsta rozpuštěné máslo. Na rozpálenou pánev s rýžovým olejem naliji trochu těsta, přidám nakrájená jablka a zase těsto. Po chvilce obrátím a smažím pomalu i z druhé strany. Posypala jsem skořicí, zakysanou smetanou a javorovým sirupem.

4
2 komentáře
Pošli
recept
Přidat do
kuchařky

Komentáře

Jestli chcete přidat komentář, musíte se přihlásit.
Výborný Ali, krásně vláčný a to jsem ještě použila své první vlastní kysané mléko :)
Mám radost, že zkoušíš moje recepty a že chutnají!