Lilkový tatarák

11. Srpen 2017

Tak nás zaplavily cukety a lilky.  Z této zeleniny je radost vařit, protože stačí jednoduchá příprava a vykouzlíte skvělé jídlo. Lilek sám o sobě není nijak chuťově výrazný, ale zase dokonale nasaje všechny chutě ostatních surovin. Vybírejte lilky menší velikosti, ty větší přezrálé mohou být hořké. Teplem však hořkost mizí a solanin, který obsahují, se rozloží. Kdo jednou vyzkouší lilek v kuchyni, už jej neopustí a bude hledat další možnosti jeho úpravy. 

Suroviny

  • lilek
  • olej olivový
  • česnek 4-5 stroužků
  • cibuli
  • hořčice dijonská Boneco 1 ČL
  • pepř
  • paprika mletá 1 ČL
  • šťáva rajčatová 4-5 PL
  • sůl

Postup

Lilek oloupu, nakrájím na plátky, osolím a nechám pár minut vypotit. Papírovou utěrkou odsaji přebytečnou vlhkost a nakrájím na kostičky. Promíchám s olivovým olejem a česnekem a dám péct na cca 3/4 hodiny. Pak přidám nakrájenou cibuli, hořčici, papriku a zlehka pomixuji. Na závěr přidám rajčatovou šťávu, popřípadě dosolím. 

Připraveno s Boneco.cz

 

5
0 komentářů
Pošli
recept
Přidat do
kuchařky