
Lilkový tatarák |
11. Srpen 2017 |
Tak nás zaplavily cukety a lilky. Z této zeleniny je radost vařit, protože stačí jednoduchá příprava a vykouzlíte skvělé jídlo. Lilek sám o sobě není nijak chuťově výrazný, ale zase dokonale nasaje všechny chutě ostatních surovin. Vybírejte lilky menší velikosti, ty větší přezrálé mohou být hořké. Teplem však hořkost mizí a solanin, který obsahují, se rozloží. Kdo jednou vyzkouší lilek v kuchyni, už jej neopustí a bude hledat další možnosti jeho úpravy.
Suroviny
- lilek
- olej olivový
- česnek 4-5 stroužků
- cibuli
- hořčice dijonská Boneco 1 ČL
- pepř
- paprika mletá 1 ČL
- šťáva rajčatová 4-5 PL
- sůl
Postup
Lilek oloupu, nakrájím na plátky, osolím a nechám pár minut vypotit. Papírovou utěrkou odsaji přebytečnou vlhkost a nakrájím na kostičky. Promíchám s olivovým olejem a česnekem a dám péct na cca 3/4 hodiny. Pak přidám nakrájenou cibuli, hořčici, papriku a zlehka pomixuji. Na závěr přidám rajčatovou šťávu, popřípadě dosolím.
Připraveno s Boneco.cz
recept
kuchařky