Lilkové rolky v rajčatové omáčce

27. Září 2017

Inspirována návštěvou jižních krajin, jsem ukořistila jeden recept, který jsem si upravila, protože tam musím mít česnek, ten ke špenátu patří, a teď vám ho předkládám. Když jsem se pouštěla do receptu, tak jsem věděla, že mě lilek svou chutí nezklame. Vlastně on žádnou chuť nemá, tu mu dodají ostatní suroviny a proto je vždy chuťově jiný. Lilek, rajčata, špenát a tři druhy sýrů v náplni, no prostě všechno zdravé, lehké a plné chuti. Vypadá to skvostně a taky to tak chutná, rolky se na jazyku jen rozplývají. 

Suroviny

  • lilek
  • rajčata čerstvá nebo v plechovce 
  • špenát nebo mangold, asi tak čtyři hrsti
  • ricotta 250 g
  • mozzarela 250 g
  • parmezán 150 g
  • česnek
  • vejce 1 ks
  • šalotka
  • sůl
  • pepř
  • olej olivový
  • tymián

Postup

Lilky podélně nakrájím na tenké plátky, osolím, nechám vypotit a přebytečnou vodu odsaji papírovým ubrouskem. Naskládám na plech, potřu olivovým olejem a peču asi 10 minut. Mezitím si připravím náplň. Na oleji zpěním šalotku a nasekaný česnek, přidám nakrájený špenát a chvilku podusím. Nastrouhám všechny tři sýry, mozzarely jen půlku a společně s vajíčkem, pepřem, solí a špenátem a vše zamíchám. Na dno pekáčku naliji rozmixovaná, osolená rajčata a přidám pár snítek tymiánu. Směsí naplním plátky lilku, sroluji a kladu na rajčata. Posypu druhou půlkou mozzarely, klidně i trochou parmezánu, přikryji alobalem a peču cca 45 minut. Nakonec ještě 10 minut zapeču odkryté, aby se nahoře vytvořila kůrčička. Možná se to nezdá, ale je to rychlý recept. Komu by chyběla příloha, tak je k tomu výborné dýňové pyré.

2
0 komentářů
Pošli
recept
Přidat do
kuchařky