
Libečkové polévkové koření |
13. Květen 2016 |
Libeček je v kuchyni prakticky nepostradatelný. Libečkové, nejen polévkové koření, se hodí do omáček a všude tam, kde chcete mít onu "maggi chuť". Pokud si chci uchovat libeček přes zimu, dávám ho zamrazit a nebo ho nasekám spolu s dalšími bylinkami a naložím do olivového oleje. A šup s ním do lednice. Pokud máte teď na jaře staré brambory, tak libeček vám je jeho chutí a vůní "omladí". Takže sušte, zamrazujte, nakládejte do oleje a teď jdeme na tekuté koření!
Suroviny
- libeček plnou mísu
- sůl himalájská cca 1ČL
- olej olivový 4PL
- voda 300-400ml
Postup
Libeček opláchnu a rozmixuji. Přidám vodu a vařím cca 5 minut. Pak vše scedím přes plátýnko, nebo gázu, přidám sůl, olej a vařím tak dlouho až se výluh zredukuje na polovinu. Dávám do malých skleniček, popřípadě ještě zakápnu olejem, aby se koření nekazilo. Můžete přidat i umeocet a ochutit tak třeba koprovku, nebo kulajdu.
recept
kuchařky
Komentáře