
Levandulové sušenky |
12. Listopad 2015 |
Levandulové sušenky ze špaldy jsou výborné a když je pěkně zabalíte, stanou se malým, hezkým a potěšujícím dárkem. A můžete je podobně jako já opatřit razítkem!
Suroviny
- špaldová mouka 250g / můžete půl na půl s hladkou/
- třtinový cukr 80g
- máslo 120g
- žloutek 1ks
- mascarpone 1PL
- levandule sušená květy 2PL
- špetka soli
Postup
Máslo necháme změknout při pokojové teplotě, smícháme s ostatními surovinami. Vypracujeme těsto a necháme v ledničce aspoň na půl hodiny odpočinout. Na vále vyválíme cca na 0,5cm vysoké , vykrojíme a pokud máme razítko, tak přitlačíme. Pečeme v troubě při teplotě 175°C cca 15 min.
6
0 komentářů
Pošli
recept
recept
Přidat do
kuchařky
kuchařky