Kurkuma a kurkumový med

2. Leden 2017

Tak jsem se rozhodla, že několik dalších receptů zasvětím kurkumě, která je velice prospěšná našemu zdraví. Myslím si, že teď po Vánocích, kdy někteří z nás měli zvýšený příjem cukru, mouky, pití sladkých vod, skoro žádný příjem zdravých tuků, málo antioxidantů, vlákniny a málo pohybu, nastává to správné období pro redukci tuku v našem těle, správnou životosprávu a detoxikaci těla. Kurkuma je tím úžasným kořením, které vám může pomoci při redukci tukových zásob, při budování silnějšího imunitního systému a vy pak budete mít více energie na cvičení a na přípravu zdravých jídel. Má silné antioxidační, antivirové, protizánětlivé, antibakteriální a protirakovinné účinky, snižuje cholesterol. Jakmile vás přepadnou první příznaky chřipky, je vhodné začít s užíváním medu s kurkumou. Příprava je jednoduchá. Smícháte cca 100 g dobrého medu od včelaře s 1 PL kurkumy. Užívejte 1 ČL několikrát denně. Tento zlatý med, jak se mu říká, můžete přidávat do teplého mléka nebo čaje. Je to jedno z nejsilnějších přírodních antibiotik. Účinnost kurkumy zvýšíte spojením s tukem, např. kokosovým olejem a přidáním čerstvě namletého pepře. Mléko, ze kterého připravíte lahodný nápoj, může být ovesné, mandlové, kokosové, apod., smíchám s kurkumou, mírně zahřeji, přidám mletou skořici, pepř a osladím javorovým sirupem, agave, medem atd. Vypiji, než jdu spát. V krátkosti jsem vám představila kurkumu, kterou by měl každý znát a žít s ní. Už teď se těším na příště, jak bude nejen uzdravovat, ale i dochucovat pokrmy, které pro vás připravím.

3
0 komentářů
Pošli
recept
Přidat do
kuchařky