
Krevety po indicku |
22. Duben 2018 |
Krevety, rajčátka, kokosové mléko a koření. Výborná kombinace všech chutí a výsledek předčil moje očekávání. Vždycky jsem indickou kuchyni odmítala, ale teď jsem si ji zamilovala. Tomuto receptu vévodí garam masala, velmi chutná a voňavá indická směs koření. Krevety jsou plné bílkovin, nejsou nijak výrazné a tak nepřebijí chuť samotné omáčky, kterou zjemní kokosové mléko. Jednoduché, exotické jídlo, které máte připravené za pár minut. Přílohu bych volila jasmínovou rýži, quinou, těstoviny.
Suroviny
- přepuštěné máslo
- rajčátka cherry (měla jsem z plechovky drcená)
- krevety cca 200 g
- mléko kokosové
- cibule 1 ks (použila jsem červenou cibuli)
- česnek cca 2 stroužky
- kmín drcený
- curry 1/2 ČL
- garam masala 1/2 ČL
- tamari omáčka cca 1 PL
- kurkuma 1/2 ČL
- sůl
- citrón
Postup
V hlubší pánvi osmahnu na přepuštěném másle cibuli, poté nakrájený česnek, přidám postupně drcený kmín, kurkumu, curry a chvilku vše míchám. Pozor nepřipálit. Následují rajčátka, která společně s kořením chvilku podusím, pak vliji kokosové mléko, nejraději používám AROY-D, přidám garam masalu, krevety, tamari a chvilku pod pokličkou podusím. Popřípadě dosolím. Ochutit můžete ještě čerstvým koriandrem nebo petrželkou a citrónem. Jak jednoduché a přitom velmi chutné.
Talíř od Bellarose.
recept
kuchařky