Krevety po indicku

22. Duben 2018

Krevety, rajčátka, kokosové mléko a koření. Výborná kombinace všech chutí a výsledek předčil moje očekávání. Vždycky jsem indickou kuchyni odmítala, ale teď jsem si ji zamilovala. Tomuto receptu vévodí garam masala, velmi chutná a voňavá indická směs koření. Krevety jsou plné bílkovin, nejsou nijak výrazné a tak nepřebijí chuť samotné omáčky, kterou zjemní kokosové mléko. Jednoduché, exotické jídlo, které máte připravené za pár minut. Přílohu bych volila jasmínovou rýži, quinou, těstoviny.

Suroviny

  • přepuštěné máslo
  • rajčátka cherry (měla jsem z plechovky drcená)
  • krevety cca 200 g
  • mléko kokosové
  • cibule 1 ks (použila jsem červenou cibuli)
  • česnek cca 2 stroužky
  • kmín drcený
  • curry 1/2 ČL
  • garam masala 1/2 ČL
  • tamari omáčka cca 1 PL
  • kurkuma 1/2 ČL
  • sůl
  • citrón

Postup

V hlubší pánvi osmahnu na přepuštěném másle cibuli, poté nakrájený česnek, přidám postupně drcený kmín, kurkumu, curry a chvilku vše míchám. Pozor nepřipálit. Následují rajčátka, která společně s kořením chvilku podusím, pak vliji kokosové mléko, nejraději používám AROY-D, přidám garam masalu, krevety, tamari a chvilku pod pokličkou podusím. Popřípadě dosolím. Ochutit můžete ještě čerstvým koriandrem nebo petrželkou a citrónem. Jak jednoduché a přitom velmi chutné. 

Talíř od Bellarose.

3
0 komentářů
Pošli
recept
Přidat do
kuchařky