Kapustičky na másle

12. Leden 2016

Díky tomuto receptu od pana Cuketky, jsem přišla na to, že i tyto malé potvůrky můžou být vlastně velice chutné. Nikdy jsem je neměla moc ráda a když už jsem s nimi chtěla nějak " zatočit ", tak skončily  leda v polévce. Zvolila jsem je spolu s bramborami jako přílohu k candátu a myslím, že si to určitě někdy zopakuji. Jsou hodně opomíjenou zimní zeleninou a vlastně ani nevím proč. Možná snad proto, že je většinou uvaříme až do " bezvědomí " a to pak opravdu není ono.

Suroviny

  • kapustičky
  • máslo
  • sůl

Postup

Kapustičky omyjeme a očistíme tak, že seřízneme malý košťálek, odloupneme asi 2-4 svrchní lístky, dokud se neobjeví pěkně zelené lístky. A rozpůlíme.

Na pánev se silným dnem jsem dala velkou lžíci másla, jakmile bylo máslo rozpálené, dala jsem na něj osolené kapustičky řezem dolů na cca 2-3 minuty a nechala je dozlatova opéct. Poté jsem stáhla plamen na co nejmenší, rychle je obrátila na zádíčka, přiklopila poklicí a nechala dojít asi 5 minut. Poté si s nimi můžete dělat co chcete. Přidat další lžíci másla, opepřit, nebo přidat hořčicovou zálivku, nebo jak já, pouze jako přílohu. Možností je víc a vše je na vaší fantazii. Teď jsem si vzpomněla. Dobré jsou prý i s opečenými lupínky mandlí. Snad vás ta mírně nahořklá chuť neodradí. Mě tedy neodradila.

2
0 komentářů
Pošli
recept
Přidat do
kuchařky