Jahodové řezy

9. Červen 2017

Než skončí kouzelné období jahod, které mě inspiruje, abych pekla víc než kdy jindy, přidávám ještě jeden recept, jehož základem jsou opět jahody. Tentokráte se ukrývají v samotném těstě a tím ho zvláčňují. Kdybyste použili světlou mouku a bílý cukr, tak bude řez díky jahodám růžový. Ale já používám mouku celozrnnou a cukr kokosový, takže zabarvení není tak zřetelné. Upekla jsem z něj řezy, ale chystám se vyzkoušet i cupcakes. Ten den jsem dělala mandlové mléko a zbyla mně mandlová drť, tak jsem ji hned využila a přidala do těsta, ale v receptu jsem uvedla místo ní mandlovou mouku, která je taktéž vhodná. Tento moučník je rychlý a určitě zde uplatníte svoji fantazii při zdobení. Užívejte jahod a všeho letního ovoce!

Suroviny

  • vejce 3 ks
  • mouka celozrnná pšeničná 100 g
  • mouka mandlová 3 PL vrchovaté
  • cukr kokosový 3 PL vrchovaté
  • olej kokosový 3 PL
  • jahody rozmixované 200 g
  • sůl
  • prášek do pečiva bezfosfátový 1 ČL
  • soda 1/2 ČL
  • máslo 120 g
  • žervé/lučina 3 ks
  • sirup javorový dle chuti
  • čokoláda

Postup

Vyšlehám vejce s cukrem, osolím, mouky smíchám s práškem do pečiva a sodou. Vsypu suchou směs do vyšlehaných vajíček, zamíchám, přidám kokosový olej a rozmixované jahody a zamíchám. Naliji do vhodné formy a peču cca 20-25 minut  na 175°C. Než těsto vychladne, vyšlehám si krém z másla, lučiny a javorového sirupu. Ozdobit můžete čokoládou, jahodami atd.

6
0 komentářů
Pošli
recept
Přidat do
kuchařky