
Jahodové řezy |
9. Červen 2017 |
Než skončí kouzelné období jahod, které mě inspiruje, abych pekla víc než kdy jindy, přidávám ještě jeden recept, jehož základem jsou opět jahody. Tentokráte se ukrývají v samotném těstě a tím ho zvláčňují. Kdybyste použili světlou mouku a bílý cukr, tak bude řez díky jahodám růžový. Ale já používám mouku celozrnnou a cukr kokosový, takže zabarvení není tak zřetelné. Upekla jsem z něj řezy, ale chystám se vyzkoušet i cupcakes. Ten den jsem dělala mandlové mléko a zbyla mně mandlová drť, tak jsem ji hned využila a přidala do těsta, ale v receptu jsem uvedla místo ní mandlovou mouku, která je taktéž vhodná. Tento moučník je rychlý a určitě zde uplatníte svoji fantazii při zdobení. Užívejte jahod a všeho letního ovoce!
Suroviny
- vejce 3 ks
- mouka celozrnná pšeničná 100 g
- mouka mandlová 3 PL vrchovaté
- cukr kokosový 3 PL vrchovaté
- olej kokosový 3 PL
- jahody rozmixované 200 g
- sůl
- prášek do pečiva bezfosfátový 1 ČL
- soda 1/2 ČL
- máslo 120 g
- žervé/lučina 3 ks
- sirup javorový dle chuti
- čokoláda
Postup
Vyšlehám vejce s cukrem, osolím, mouky smíchám s práškem do pečiva a sodou. Vsypu suchou směs do vyšlehaných vajíček, zamíchám, přidám kokosový olej a rozmixované jahody a zamíchám. Naliji do vhodné formy a peču cca 20-25 minut na 175°C. Než těsto vychladne, vyšlehám si krém z másla, lučiny a javorového sirupu. Ozdobit můžete čokoládou, jahodami atd.
recept
kuchařky