
Hlívová sekaná |
27. Červen 2018 |
Hlíva díky svým vlastnostem nachází v kuchyni všestranné využití. Není jen zdravou pochoutkou, ale také prostředkem alternativních léčebných metod. Proto ji tak často zařazuji do svých receptů a snažím se přijít vždy s něčím novým. Klasické sekané u nás doma už dávno odzvonilo a tak jsem maso nahradila hlívou a výsledkem je velice chutný a především zdravý pokrm. I za studena může být vhodnou svačinou a nebo obědem do krabičky. Klasika s chlebem a hořčicí je nepřekonatelná. Já jsem jí servírovala se šťouchaným květákem a patizonem.
Suroviny
- hlíva ústřičná cca 500 g
- vejce 4 ks
- česnek
- cibule
- sýr čedar 200 g
- bylinky (petržel nať, apod)
- hořčice dijon Boneco 1 PL
- pepř mletý
- psylium 3 PL
- rajčata sušená
- sůl
Postup
Hlívu nasekám na drobné kousky, osmažím cibulku, nastrouhám sýr, prolisuji česnek a spolu s ostatními surovinami vše promíchám. Vložím do vymazené a kukuřičnou moukou vysypané formy. Peču přibližně 40 minut.
recept
kuchařky