Hlívová sekaná

27. Červen 2018

Hlíva díky svým vlastnostem nachází v kuchyni všestranné využití. Není jen zdravou pochoutkou, ale také prostředkem alternativních léčebných metod. Proto ji tak často zařazuji do svých receptů a snažím se přijít vždy s něčím novým. Klasické sekané u nás doma už dávno odzvonilo a tak jsem maso nahradila hlívou a výsledkem je velice chutný a především zdravý pokrm. I za studena může být vhodnou svačinou a nebo obědem do krabičky. Klasika s chlebem a hořčicí je nepřekonatelná. Já jsem jí servírovala se šťouchaným květákem a patizonem.

Suroviny

  • hlíva ústřičná cca 500 g
  • vejce 4 ks
  • česnek
  • cibule
  • sýr čedar 200 g
  • bylinky (petržel nať, apod)
  • hořčice dijon Boneco 1 PL
  • pepř mletý
  • psylium 3 PL
  • rajčata sušená
  • sůl

Postup

Hlívu nasekám na drobné kousky, osmažím cibulku, nastrouhám sýr, prolisuji česnek a spolu s ostatními surovinami vše promíchám. Vložím do vymazené a kukuřičnou moukou vysypané formy. Peču přibližně 40 minut.

2
0 komentářů
Pošli
recept
Přidat do
kuchařky