
Halušky z pohankové mouky |
22. Říjen 2019 |
Když jsme přestali používat bílou mouku, nastal problém, z čeho připravit halušky, které tak milujeme. Časem jsme přišli na to, že pohanková mouka by nás mohla zachránit. A stalo se. Opět se potvrdilo, že se dá bílá mouka skoro všude nahradit jinou moukou a nemusí to být ani na úkor kvality a chuti už vůbec ne. Za to děkuji mému muži, který k nám domů "zavlekl" tuto lahůdku, kterou jsem kdysi neměla ráda a teď bych se po ní doslova utloukla. A úplně nejvíc s bryndzou! Se zelím taky dobrý.
Suroviny
- brambory 650 g
- mouka pohanková cca 300 g
- sůl
- vejce 1 ks
- bryndza (hodně)
- máslo
- cibule
Postup
Brambory nastrouhám na nejjemnějším struhadle, nechám chvilku odstát, vymačkám přebytečnou vodu a přidám potřebné množství pohankové mouky, vajíčko a sůl. Vše minimálně půl hodiny nechám odstát. Těsto musí být tak akorát, aby se nelepilo a nebo aby nebylo moc tuhé, nejlépe je jeden noček vyzkoušet zvlášt. Vařím v osolené vodě, dokud nevyplavou na povrch. Halušky scedím a zamíchám do nich rozpuštěné máslo, osmaženou cibulku a bryndzu.
recept
kuchařky