Grilovaný květák

14. Srpen 2018

Květák v letních měsících koupíte úplně všude. Já ho nyní kupuji u nás v Brně na Zelném trhu, kam chodím od jara do podzimu nakupovat ovoce a zeleninu. Je to vděčná zelenina, kterou můžete vařit, smažit, péct atd. Jestliže už vás omrzela klasická úprava v trojobalu, vyzkoušejte tuto pikantní a rychlou úpravu. Tímto způsobem si můžete připravit plnou mísu květáku a po vychladnutí lehce vmíchat majonézu Boneco a máte výborný salát. Úprava zabere opravdu málo času a věřím, že spousta z vás si tento recept ještě upraví. 

Suroviny

Postup

V misce smíchám trochu oleje, prolisovaný česnek, pepř, omáčku Tamari asi 1 PL, hořčici 1 ČL a šťávu z rajčat asi 2 PL. Podle chuti si můžete marinádu upravit. Květák nakrájím na malé kousky, namáčím v marinádě a kladu na plech s pečícím papírem. Griluji v troubě. Můžete i péct.

3
0 komentářů
Pošli
recept
Přidat do
kuchařky