Dýňový vývar

10. Listopad 2016

Můj dýňový vývar vznikl vlastně úplnou náhodou, když jsem vařila svůj klasický hokkaidový krém. Ochutnávala jsem ho před mixováním a zjistila, že vývar z dýně má vynikající chuť. Byla jsem překvapená, že polévka chutnala jako hovězí vývar. Můj přítel mi jenom řekl, že u nich na Slovensku je to běžná věc a že právě z hokkaida je vývar nejlepší, hlavně kvůli pěkné barvě. Do polévky už jsem jen přidala celestýnské nudle z celozrnné mouky a bylo hotovo. Prostě sváteční polévka, kterou překvapíte.

Suroviny

  • dýně hokkaido
  • celer
  • mrkev
  • cibule
  • pórek
  • rajče (nemusí být)
  • sůl himalájská
  • nové koření mleté
  • pepř mletý
  • přepuštěné máslo nebo olivový olej

Postup

Zeleninu nakrájím na kousky. Na rozpáleném tuku, tukem nešetřím, osmahnu celer a mrkev pěkně dozlatova. Postupně přidám cibuli, pórek a celou nevydlabanou dýni nakrájenou na kousky a opět vše trochu podusím. Osolím, opepřím, dám nové koření, podliji vodou a vařím do měkka. Polévku scedím a přidám jakoukoli zavářku. 

3
0 komentářů
Pošli
recept
Přidat do
kuchařky