
Dýňový vývar |
10. Listopad 2016 |
Můj dýňový vývar vznikl vlastně úplnou náhodou, když jsem vařila svůj klasický hokkaidový krém. Ochutnávala jsem ho před mixováním a zjistila, že vývar z dýně má vynikající chuť. Byla jsem překvapená, že polévka chutnala jako hovězí vývar. Můj přítel mi jenom řekl, že u nich na Slovensku je to běžná věc a že právě z hokkaida je vývar nejlepší, hlavně kvůli pěkné barvě. Do polévky už jsem jen přidala celestýnské nudle z celozrnné mouky a bylo hotovo. Prostě sváteční polévka, kterou překvapíte.
Suroviny
- dýně hokkaido
- celer
- mrkev
- cibule
- pórek
- rajče (nemusí být)
- sůl himalájská
- nové koření mleté
- pepř mletý
- přepuštěné máslo nebo olivový olej
Postup
Zeleninu nakrájím na kousky. Na rozpáleném tuku, tukem nešetřím, osmahnu celer a mrkev pěkně dozlatova. Postupně přidám cibuli, pórek a celou nevydlabanou dýni nakrájenou na kousky a opět vše trochu podusím. Osolím, opepřím, dám nové koření, podliji vodou a vařím do měkka. Polévku scedím a přidám jakoukoli zavářku.
recept
kuchařky