Dýňový sirup

13. Říjen 2016

Co si dáváte na zahřátí, když přijde sychravý podzim? Horký jablečný mošt se skořicí? Výbornou dýňovou polévku? Na tu mimochodem taky přijde řada. Teď jsem ale zkusila něco, o čem jsem se nedávno dozvěděla, že se dá i z dýně připravit. Dýňový sirup. Jeho příprava je rychlá, výsledek a jeho užití v kuchyni jsou úžasné. Hokkaido je sezónní záležitostí, která může vést k závislosti. Proč? Protože z hokkaida uvaříte i kávu.

Suroviny

  • voda 2 šálky
  • cukr tmavý přírodní 1 šálek (můžete dát i více, já méně sladím)
  • pyré dýňové 1 šálek (hokkaido uvařené v páře a rozmixované)
  • skořice mletá 1 ČL
  • hřebíček 5 ks
  • oříšek muškátový 1/2 ČL

Postup

Vodu s cukrem zahřívám v nerezové pánvi na mírném ohni. Míchám dokud se cukr nerozpustí. Přidám koření, pyré a asi pět minut na mírném ohni povařím. Pak přefiltruji přes jemné síto a naplním sklenice. Uchovávám v lednici.

Uvařte si z něj latté nebo cappuccino. Do kávy přidejte podle chuti hotový sirup a pak napěněné mléko. Dětem můžete trochu přisladit kakao. Bude jim chutnat. 

3
0 komentářů
Pošli
recept
Přidat do
kuchařky