
Dýňový sirup |
13. Říjen 2016 |
Co si dáváte na zahřátí, když přijde sychravý podzim? Horký jablečný mošt se skořicí? Výbornou dýňovou polévku? Na tu mimochodem taky přijde řada. Teď jsem ale zkusila něco, o čem jsem se nedávno dozvěděla, že se dá i z dýně připravit. Dýňový sirup. Jeho příprava je rychlá, výsledek a jeho užití v kuchyni jsou úžasné. Hokkaido je sezónní záležitostí, která může vést k závislosti. Proč? Protože z hokkaida uvaříte i kávu.
Suroviny
- voda 2 šálky
- cukr tmavý přírodní 1 šálek (můžete dát i více, já méně sladím)
- pyré dýňové 1 šálek (hokkaido uvařené v páře a rozmixované)
- skořice mletá 1 ČL
- hřebíček 5 ks
- oříšek muškátový 1/2 ČL
Postup
Vodu s cukrem zahřívám v nerezové pánvi na mírném ohni. Míchám dokud se cukr nerozpustí. Přidám koření, pyré a asi pět minut na mírném ohni povařím. Pak přefiltruji přes jemné síto a naplním sklenice. Uchovávám v lednici.
Uvařte si z něj latté nebo cappuccino. Do kávy přidejte podle chuti hotový sirup a pak napěněné mléko. Dětem můžete trochu přisladit kakao. Bude jim chutnat.
recept
kuchařky