
Dýňový salát s houbami |
3. Prosinec 2017 |
Na podzim jsem si nakoupila a posháněla spousty dýní, protože vaření z nich mě prostě nepřestává bavit. Že jde připravit báječný salát s houbami vás chci teď přesvědčit. Doufám, že se tímto receptem zavděčím nejen vegetariánům, ale i ostatním, co milují houby, podobně jako já. Letošní houbařská sezóna byla bohatá a určitě máte podobně jako já nasušeno, zamraženo. Díky takovým salátům se mně daří hubnout a to mě těší.
Suroviny
- dýně (ne klasická hokkaido)
- houby
- cibule, česnek
- přepuštěné máslo
- olej olivový
- paprika červená mletá
- pepř
- kmín
- sůl
- majonéza Boneco
- kopr, sušený nebo čerstvý
Postup
Dýni nakrájím na kostičky, promíchám s olejem, česnekem, solí, pepřem, červenou paprikou a dám zapéct. Nejlepší je dát vše do igelitového sáčku, pěkně protřepat a vysypat na pekáč. Peču asi 40 minut. Mezitím si na přepuštěném másle osmahnu cibulku, nejlépe šalotku, přisypu houby, kmín, sůl a pomalu dusím. Pak vše smíchám, nechám trochu vychladnout a vmíchám majonézu a kopr. Dobrou chuť!
Nafoceno ve spolupráci www.boneco.cz
Servírováno na talíři www.bellarose.cz
recept
kuchařky