Dýňový salát s houbami

3. Prosinec 2017

Na podzim jsem si nakoupila a posháněla spousty dýní, protože vaření z nich mě prostě nepřestává bavit. Že jde připravit báječný salát s houbami vás chci teď přesvědčit. Doufám, že se tímto receptem zavděčím nejen vegetariánům, ale i ostatním, co milují houby, podobně jako já. Letošní houbařská sezóna byla bohatá a určitě  máte podobně jako já nasušeno, zamraženo. Díky takovým salátům se mně daří hubnout a to mě těší.

Suroviny

  • dýně (ne klasická hokkaido)
  • houby
  • cibule, česnek
  • přepuštěné máslo
  • olej olivový
  • paprika červená mletá
  • pepř
  • kmín
  • sůl
  • majonéza Boneco
  • kopr, sušený nebo čerstvý

Postup

Dýni nakrájím na kostičky, promíchám s olejem, česnekem, solí, pepřem, červenou paprikou a dám zapéct. Nejlepší je dát vše do igelitového sáčku, pěkně protřepat a vysypat na pekáč. Peču asi 40 minut. Mezitím si na přepuštěném másle osmahnu cibulku, nejlépe šalotku, přisypu houby, kmín, sůl a pomalu dusím. Pak vše smíchám, nechám trochu vychladnout a vmíchám majonézu a kopr. Dobrou chuť!

Nafoceno ve spolupráci www.boneco.cz

Servírováno na talíři www.bellarose.cz

0
0 komentářů
Pošli
recept
Přidat do
kuchařky