Dýňové muffiny s čokoládou

23. Září 2017

Je tady opět podzim a s ním se nám do kuchyní dostávají teplé barvy podzimu. Oranžová barva v podobě dýní je úžasná a dýňové pokrmy jsou báječné a plné chuti. No posuďte sami. Začíná to polévkou z hokkaida a končí bábovkou, muffiny a nebo pečenou dýní s kozím sýrem. Dnes už si nedokážu představit vařit a péct bez hokkaida. Minulý rok jsem z něj připravila několik receptů a letos na přání mých dětí, abych opět něco upekla, jsem se rozhodla pro muffiny s čokoládou. Opět jednoduchý recept, který jsem zvolila v bezlepkové verzi, ale je na vás, kterou cestou se vydáte. Můžete použít i celozrnnou mouku, pohankovou atd. Základem je dýňové pyré, které získáte vařením hokkaida v páře nebo troše vody do měkka. Vodu slijete a uvařené hokkaido necháte vychladnout a rozmixujete. Dělám si ho do zásoby, jelikož u jedné várky muffinů určitě nezůstane. Jsou tak snadné!

Suroviny

  • pyré dýňové 200 g
  • mouka mandlová 1 šálek
  • mouka tapioková 1/2 šálku
  • mouka kokosová 1/2 šálku
  • vejce 3 ks
  • sirup datlový 3-4 PL
  • banán 1 ks (malý)
  • olej kokosový 1/3 šáku
  • skořice mletá 1 ČL
  • sůl
  • mléko kokosové dle potřeby, těsto mý být husté
  • čipsy čokoládové, nebo nasekaná čokoláda
  • máslo arašídové 1 PL
  • prášek do pečiva 1 ČL
  • soda 1/2 ČL

Postup

Do mixéru dám vejce, sirup, banán, hokkaido a vše chvilku pomixuji. Přidám olej, máslo, skořici a mléko a opět chvilku mixuji. Mouky smíchám s práškem do pečiva, sodou a přisypu do rozmixované směsi a zamíchám. Na závěr přisypu do těsta čokoládové čipsy. Muffiny peču v silikonových formičkách, nejprve cca 5 minut při teplotě 200°C a pak teplotu snížím a peču ještě cca 25 minut na 175°C. Zkuste špejlí, zda je upečeno. Polité zakysanou smetanou jsou nejlepší. Z tohoto množství jsem měla 16 kousků.

2
0 komentářů
Pošli
recept
Přidat do
kuchařky