Domácí zmrzlina

8. Duben 2018

Když mně doma přezrávají banány a vím, že je hned nespotřebuji, nakrájím je na kolečka a šup s nimi do mrazáku. Většinou poslouží jako základ na domácí zmrzlinu, kterou už dál nezamrazuji! Díky banánům, smetaně a arašídovému máslu má zmrzlina plně krémovou konzistenci a netřeba ji vůbec přislazovat. Tudíž výčitky nejsou na místě a připravit ji můžeme z jakéhokoli ovoce. Trochu více sacharidů obsahuje banán, nicméně arašídové máslo a šlehačka jsou zdravé tuky a těch se netřeba bát. Vyzkoušejte a napište jakou kombinaci ovoce jste zvolili.

Suroviny

  • banán mražený 1 ks
  • banán 1 ks
  • ovoce mražené, jahody, maliny atd. 200 g
  • máslo arašídové 1 PL vrchovatá
  • šlehačka cca 50 ml

Postup

Do mixéru nakrájím banán, mražený banán a mražené ovoce. Trochu rozmixuji, aby mražené ovoce povolilo a poté přidám šlehačku a arašídové máslo. Mixuji do krémové konzistence. Zmrzlinu ozdobím oříšky, čokoládou a vůbec nejraději mám konopná semínka. 

4
0 komentářů
Pošli
recept
Přidat do
kuchařky