Domácí žervé

28. Únor 2016

Opět jeden recept, kdy si můžete něco vyrobit doma a náklady budou minimální! A když umíte i domácí jogurt, tak to bude teprve pochoutka. S čerstvým chlebem nebo křupavou bagetou, vykouzlíte rychlou a levnou večeři a když přimícháte česnek, pažitku, ředkvičky, nebo medvědí česnek, máte ji pokaždé jinou.

Suroviny

  • jogurt 200g
  • smetana zakysaná 80g
  • sůl (nejlepší je himalájská)

Postup

Všechny suroviny dobře promíchám v misce. Vezmu sklenici (viz foto), navlhčím si gázu nebo utěrku a položím ji na hrdlo sklenice, mírně spuštěnou dovnitř. Naplním, víko zaklopím a nechám stát při pokojové teplotě přes noc. Pokud byste sklenici vložili do lednice, proces odkapávání syrovátky se zpomalí.

3
0 komentářů
Pošli
recept
Přidat do
kuchařky