
Domácí vanilková zmrzlina |
24. Květen 2017 |
Někde jsem zaslechla, že královnou letních dezertů je vanilková zmrzlina. Nejlepší je samozřejmě ta domácí! Spotřeba zmrzliny bývá s příchodem veder veliká a tak se na léto připravuji už teď. V tomto případě jde o zmrzlinu vařenou, smetanové chuti s použitím čerstvých žloutků a pravé vanilky. Výhodu při přípravě zmrzliny mají ti, co vlastní zmrzlinovač, který usnadní práci. Zmrzlinu jsem vyzkoušela jak s třtinovým nerafinovaným cukrem, tak i s kokosovým. Obojí chutná báječně, ale já dávám přednost kokosovému. Smetanová chuť vanilkové zmrzliny a čerstvého ovoce je úplně nejvíc. Dejte se do toho! Časem zjistíte, že kupovanou už vlastně nechcete. Servírovala jsem ji v barevných miskách od Bella rose.
Suroviny
- smetana 33% 350 ml
- mléko plnotučné 150 ml
- cukr kokosový 3 PL
- sůl špetka
- lusk vanilkový 1 ks
- žloutky 4 ks
Postup
Smíchám smetanu a mléko s dření vanilkového lusku a přivedu k varu. Zvlášť vyšlehám vejce s cukrem a solí do pěny. Vroucí smetanu opatrně! přilívám do směsi vajec a cukru. Pozor, aby se vejce nesrazila. Jakmile se vše spojí, vliji zpět do hrnce a pomalu na mírném ohni míchám do zhoustnutí. Trvá to cca 4-6 minut. Směs naliji do nádoby, přikryji a při pokojové teplotě nechám vychladnou. Následně vložim na několik hodin do lednice a poté do zmrzlinovače.
Nafoceno ve spolupráci s Bella rose.
recept
kuchařky