Domácí vanilková zmrzlina

24. Květen 2017

Někde jsem zaslechla, že královnou letních dezertů je vanilková zmrzlina. Nejlepší je samozřejmě ta domácí! Spotřeba zmrzliny bývá s příchodem veder veliká a tak se na léto připravuji už teď. V tomto případě jde o zmrzlinu vařenou, smetanové chuti s použitím čerstvých žloutků a pravé vanilky.  Výhodu při přípravě zmrzliny mají ti, co vlastní zmrzlinovač, který usnadní práci. Zmrzlinu jsem vyzkoušela jak s třtinovým nerafinovaným cukrem, tak i s kokosovým. Obojí chutná báječně, ale já dávám přednost kokosovému. Smetanová chuť vanilkové zmrzliny a čerstvého ovoce je úplně nejvíc. Dejte se do toho! Časem zjistíte, že kupovanou už vlastně nechcete. Servírovala jsem ji v barevných miskách od Bella rose.

Suroviny

  • smetana 33% 350 ml
  • mléko plnotučné 150 ml
  • cukr kokosový 3 PL
  • sůl špetka
  • lusk vanilkový 1 ks
  • žloutky 4 ks

Postup

Smíchám smetanu a mléko s dření vanilkového lusku a přivedu k varu. Zvlášť vyšlehám vejce s cukrem a solí do pěny. Vroucí smetanu opatrně! přilívám do směsi vajec a cukru. Pozor, aby se vejce nesrazila. Jakmile se vše spojí, vliji zpět do hrnce a pomalu na mírném ohni míchám do zhoustnutí. Trvá to cca 4-6 minut. Směs naliji do nádoby, přikryji a při pokojové teplotě nechám vychladnou. Následně vložim na několik hodin do lednice a poté do zmrzlinovače.

Nafoceno ve spolupráci s Bella rose.

4
0 komentářů
Pošli
recept
Přidat do
kuchařky