
Domácí hořčice |
28. Květen 2020 |
Zkuste si udělat domácí hořčici, kterou obvykle kupujete a myslíte si, že bez konzervantů její výroba v domácích podmínkách není možná. Suroviny vás asi nevyjdou levněji, ale zato zjistíte, že domácí je opravdu lepší. K její výrobě vám postačí pár surovin a výsledek máte za 5 minut. Úplně nejvíc ji používáme jako dochucovadlo do různých omáček, do naší domácí majonézy a do salátů. Kdo jednou vyzkouší, nebude chtít jinou! A je pěkně ostrá.
Suroviny
- hořčičné semínko 50 g
- jablečný ocet 100 ml
- trochu soli
- med 1 PL
- kurkuma 1/2 ČL
- převařená voda cca 50 ml
Postup
Semínko v octu nechám několik hodin bobtnat, přidám ostatní suroviny a mixuji. Vodu přiliji podle potřeby, jak chci, aby byla hořčice hustá.
4
0 komentářů
Pošli
recept
recept
Přidat do
kuchařky
kuchařky